Please enter a search term:

  • Váltás a Google Analytics 4-re

    A honlapja megfelel a jogszabályoknak? Segítünk a Google Analytics 4-re való átállásban.

    GA4 Átmenet kezelése

Frissítse analitikáját: Váltson át a Google Analytics 4-re most professzionális szolgáltatásunkkal!

Az adatvédelmi előírásoknak megfelelő webanalitika szakértőjeként professzionális szolgáltatásokat kínálunk a Google Analytics legújabb verziójára való áttéréshez. Ebben a cikkben áttekintést adunk a Google Analytics 4-re való átállás legfontosabb szempontjairól, valamint foglalkozunk a GA4 jogi megfelelőségével, és bemutatjuk szolgáltatásainkat.


A Google Analytics az egyik legismertebb és legszélesebb körben használt webanalitikai eszköz a világon. Segítségével a vállalatok értékes információkat gyűjthetnek a weboldaluk látogatóiról és a weboldalon tanúsított viselkedésükről. A digitális világ azonban sokat változott az elmúlt években, és az adatvédelemmel és adatbiztonsággal kapcsolatos követelmények is megnőttek. A Google ezért kifejlesztette a Google Analytics új verzióját, a Google Analytics 4 (GA4), amely megfelel a modern követelményeknek.

A GA4 számos előnyt kínál a Google Analytics régi verziójával, az Universal Analytics-szel szemben. Íme néhány a legfontosabb előnyök közül:

  • Jobb adatellenőrzés:

A GA4 nagyobb kontrollt biztosít az adatok gyűjtésének és felhasználásának módja felett.

  • Trendteremtő funkciók:

A GA4 új funkciókat kínál, amelyek segítségével átfogóbb képet kaphat a webhelye látogatóinak viselkedéséről.

  • Adatvédelmi megfelelés:

A GA4-et a Google az adatvédelem szem előtt tartásával tervezte, ezért nagyobb jogi megfelelőséget biztosít.

  • Jobb integráció:

A GA4 zökkenőmentesen integrálódik más Google-eszközökkel, megkönnyítve ezzel a marketing- és reklámtevékenységek elemzését


Az egyik legfontosabb kérdés, amely a GA4 kapcsán felmerül a vállalatokban, a jogi megfelelés kérdése. Végül is a személyes adatok védelme az adatvédelem egyik legfontosabb szempontja, és a személyes adatok gyűjtésének és feldolgozásának mindig meg kell felelnie az alkalmazandó törvényeknek és rendeleteknek.

A jó hír az, hogy a Google Analytics 4-et az adatvédelem szem előtt tartásával fejlesztették ki. Az eszköz magasabb szintű jogi megfelelőséget biztosít, mint a Google Analytics régi verziója, az Universal Analytics. A GA4 például lehetőséget kínál a felhasználók IP-címének anonimizálására, mielőtt az adatokat összegyűjtenék. Továbbá a felhasználói adatok törölhetők, ha már nincs rájuk szükség. Ezenkívül számos beállítás és opció áll rendelkezésre, amelyekkel ellenőrizheti a személyes adatok gyűjtését és feldolgozását.

Van azonban néhány fontos szempont is, amelyet figyelembe kell venni annak biztosítása érdekében, hogy a GA4 használata megfeleljen a jogszabályoknak. Ide tartozik például a cookie-k és más nyomkövető technológiák használatához szükséges felhasználói hozzájárulás beszerzése. Ezenkívül gondoskodnia kell arról, hogy olyan adatvédelmi irányelvekkel rendelkezzen, amelyek világos és érthető tájékoztatást nyújtanak arról, hogy milyen személyes adatokat gyűjtenek, hogyan használják fel és mennyi ideig tárolják azokat. Biztosítania kell azt is, hogy az adatokat csak arra a célra használja fel, amelyhez a felhasználók hozzájárulását megszerezte.

Ezenkívül biztosítania kell, hogy megfeleljen a személyes adatok védelmére vonatkozó minden egyéb alkalmazandó törvénynek és rendeletnek, például a GDPR-nak. Ha nem biztos abban, hogy a GA4 használata megfelel-e a jogszabályoknak, javasoljuk, hogy forduljon adatvédelmi szakértőhöz.
Google Analytics 4: Szolgáltatásunk támogatja a B2B vállalatokat a legújabb verzióra való átállásban

Professzionális szolgáltatásokat kínálunk, hogy segítsük a GA4-re való átállást, és biztosítsuk, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az eszköz új funkcióiból és előnyeiből.

Íme néhány a legfontosabb szolgáltatásaink közül:

Képzések és workshopok

Képzéseket és workshopokat kínálunk, hogy Ön és csapata megkapja a GA4 hatékony használatához szükséges ismereteket és készségeket.

Egyéni tanácsadás

Egyéni tanácsadással segítünk Önnek optimalizálni a GA4 használatát, és biztosítjuk, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az eszközből.

Átalakítás GA4-re

Segítünk a GA4-re való zökkenőmentes átállásban, beleértve az eszköz konfigurálását és integrálását a weboldalába.

Adatvédelmi megfelelés

Támogatjuk Önt az adatvédelmi előírások végrehajtásában, hogy a GA4 használata megfeleljen a jogszabályoknak.


Következtetés

A Google Analytics 4-re való áttérés fontos lépés annak biztosításában, hogy a weboldal látogatóit és a weboldalon tanúsított viselkedésüket az adatvédelmi előírásoknak megfelelő módon elemezhesse. A GA4 számos előnyt kínál a Google Analytics régi verziójához képest, többek között nagyobb adatvédelmi megfelelőséget és előremutató funkciókat.

Van azonban néhány fontos szempont is, amelyet figyelembe kell venni annak biztosítása érdekében, hogy a GA4 használata jogilag megfelelő legyen. Professzionális szolgáltatásokat kínálunk, hogy segítsünk Önnek a GA4-re való átállásban, és biztosítsuk, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az eszköz új funkcióiból és előnyeiből.