Please enter a search term:

  • Közigazgatási szervek

    A kézi adatbevitel és a papírhalmok még mindig valóságnak számítanak számos közigazgatási intézményben. A hatékony technológiák, a hatékony ügyfél- és felhőkezelés, valamint a Big Data analitika bevezetése például óriási lehetőségeket rejt magában. Beszéljen velünk!

    Fedezze fel most!

Közigazgatási szervek

Digitalizáció és hatóságok - a DACH-régióban ez még mindig inkább ellentét, mint összhang. A Corona-válságot követően többször is felhívták a figyelmet a digitalizáció hiányára a közszférában. Bár a járvány kétségtelenül ösztönzött bizonyos fejlesztéseket, Németország, Ausztria és Svájc közigazgatási szektorát még mindig erősen az analóg közigazgatási folyamatok jellemzik. Ezt tükrözi egy nemrégiben készült tanulmány is, amely a hatóságok online szolgáltatásainak használatáról szól.

Németországban az állampolgároknak csak a fele használja az e-kormányzati ajánlatokat, Svájcban 61%, Ausztriában pedig 72%. De még a meglévő e-kormányzati ajánlatokat is kevésbé tartják praktikusnak és innovatívnak. Nem elég csak feltölteni egy pdf-et, amelyet a felhasználónak ki is kell nyomtatnia, hanem a komplex közigazgatási folyamatok teljes digitalizálásáról van szó. Hatékony ügyfél- és felhőkezelésre, nagy adatelemzésre, valamint adatbiztonságot nyújtó alkalmazásokra van szükség. A legnagyobb munkáltatóként az államnak az átalakulás legnagyobb kihívásaival is szembe kell néznie. Még inkább, mint más iparágak, például a nyersanyagok vagy az ingatlanok.


Megoldások a közigazgatás digitalizálására

A digitalizáció az elmúlt években a közigazgatásban is utat tört magának. A cél a bürokratikus folyamatok egyszerűsítése és hatékonyabbá tétele annak érdekében, hogy a polgárok és a vállalkozások gyorsabb és hatékonyabb szolgáltatást kapjanak.

A következőkben a digitalizáció megoldásait, megvalósítási lehetőségeit és alkalmazási példáit mutatjuk be a gép- és üzemmérnöki területen:

Következtetés

Összefoglalva, a közigazgatásban a digitalizáció számos előnnyel jár, és nagy lehetőségeket rejt magában a hatékonyság, az átláthatóság és az ügyfelek elégedettségének javítására. Az e-kormányzati platformok és az intelligens városi megoldások használatával a közigazgatás gyorsabban és hatékonyabban nyújthatja szolgáltatásait, miközben jobban megfelel a polgárok és a vállalkozások igényeinek. A megvalósítás során azonban a biztonsági szempontokat is figyelembe kell venni.