Please enter a search term:

  • Vegyipar és gyógyszeripar

    A digitalizáció a világ két leggyorsabban növekvő iparágaként minden ágazatot áthat, a gyógyszeripari logisztikától kezdve a termékek gyártásának teljesen új módjain át a 3D nyomtatásig stb.

    Fedezze fel most!

Vegyipar és gyógyszeripar

A vegyipar és a gyógyszeripar a harmadik legnagyobb ipari ágazat Németországban az autóipar és a gépgyártás után, a termelés és a foglalkoztatás, valamint a kutatásra és fejlesztésre fordított kiadások tekintetében. Svájcban a két iparág együttesen a svájci exportgazdaság legfontosabb ágazata. Csak a vegyipar 2021-ben mintegy 21,91 milliárd euró értékben exportált termékeket.

Az iparágat erősen jellemzik a kis- és középvállalkozások. Németországban a vállalatok 92%-a 500 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztat. Az Ipar 4.0 kérdései itt még sürgetőbbek. A gyógyszeriparban az automatizálás és a folyamatok szabványosítása központi téma. A fizikai és virtuális tárgyak hálózatba kapcsolása, a robotika és a mesterséges intelligencia a vegyipar központi témái. Itt a kkv-knak gyorsan kell alkalmazkodniuk ahhoz, hogy a jövőben is fenn tudjanak maradni a piacon.

mprofi ismeri azokat a buktatókat és kihívásokat, amelyekkel ezek a változások járnak, és megfelelő stratégiákat dolgoz ki az Ön számára. Vegye fel velünk a kapcsolatot.


A digitalizáció alkalmazási területei a vegyiparban és a gyógyszeriparban

A vegyipar és a gyógyszeripar az egyik legfontosabb és leginnovatívabb iparág világszerte. Itt olyan termékeket fejlesztenek, gyártanak és forgalmaznak, amelyek döntő szerepet játszanak az emberek egészségében és jólétében. A növekvő globalizáció, a növekvő versenykényszer és a változó vásárlói igények miatt a digitalizáció nagy jelentőségűvé vált ebben az iparágban.

A következőkben szeretnénk áttekintést adni a digitalizáció lehetőségeiről és alkalmazási területeiről a vegyiparban és a gyógyszeriparban:

Következtetés

Összességében a digitalizáció a vegyiparban és a gyógyszeriparban számos előnnyel jár. Segíthet a gyártási folyamatok optimalizálásában, a termékminőség javításában, a költségek csökkentésében és a betegbiztonság növelésében. Az ágazat B2B vállalatainak ki kell használniuk a digitalizáció lehetőségeit, hogy versenyképesek és jövőbiztosak maradjanak.