Please enter a search term:

  • Gépészet és üzemmérnökség

    Az egész Ipar 4.0 szinte kizárólag az adatokra támaszkodik. Ahhoz, hogy ezeket az adatokat gyorsan, biztonságosan és hatékonyan tudja feldolgozni, olyan szakértőkre van szüksége, mint a mprofi. Mi a mesterséges intelligencia, a robotika és az igény szerinti felhőalapú mérnöki munka köré épülő folyamatokat támogatjuk. Vegye fel velünk a kapcsolatot.

    Fedezze fel most!

Gépészet és üzemmérnökség

a gépgyártás Németországban a 3 legfontosabb ipari ágazat közé tartozik, és erősen exportorientált. Több mint 900 000 németországi és mintegy 300 000 külföldi munkavállalójával az ágazat jelentős munkaadó. a forgalom 60%-a exportból származik.

A digitális átalakulással kapcsolatos dinamika a német és a svájci vállalatokat ismételten kihívás elé állítja, hogy felismerjék és sikeresen kihasználják a meglévő digitalizációs potenciált. A divatos szavak itt a dolgok internete (Internet of Things, IoT), a Big Data, a mesterséges intelligencia vagy a gépi tanulás.

Svájcban az ipar főként magasan specializált kis- és középvállalkozásokból (kkv-k) áll. A svájci és a német gép- és berendezésgyártó cégek világszerte jó hírnévnek örvendenek, és a minőséget képviselik, hasonlóan az autóiparhoz , valamint a vegyiparhoz és a gyógyszeriparhoz.


Megoldások a digitalizációhoz a gép- és berendezésgyártásban

A digitalizáció fontos téma a gép- és berendezésgyártásban. A gyártási folyamatok hálózatba kapcsolásával és a munkafolyamatok automatizálásával növelhető a hatékonyság és a termelékenység. A digitális technológiák alkalmazása a gép- és üzemmérnökség különböző területein alkalmazható:

A következőkben a gép- és üzemmérnöki digitalizálás megoldásait, megvalósítási lehetőségeit és alkalmazási példáit mutatjuk be:

Következtetés

Összességében a digitalizáció a gép- és berendezésgyártásban számos lehetőséget kínál a B2B vállalatok számára. Az intelligens hálózatépítés és az adatok elemzése optimalizálhatja a folyamatokat, javíthatja a szolgáltatás minőségét és új üzleti modelleket nyithat meg. A sikeres megvalósítás azonban megfelelő beruházásokat és digitális stratégiát is igényel. Akik azonban megbirkóznak ezekkel a kihívásokkal, fontos versenyelőnyre tehetnek szert, és felkészülhetnek a jövőre.