Please enter a search term:

  • Pénzügyi ágazat

    Támogatjuk a bankokat, FinTec-eket és pénzügyi szolgáltatókat az IT-architektúrájukban, és tisztában vagyunk a biztonság és adatvédelem tényezőinek különleges fontosságával a digitális folyamatok bővülése során. Beszéljen velünk.

    Fedezze fel most!

Digitalizáció a pénzügyi ágazatban

A pénzügyi szektor, különösen a biztosítótársaságok és a bankok, a svájci gazdaság egyik fő pillére, és a svájci bruttó hazai termék átlagosan 10%-át adja. Németországban ez az arány 3,8 % körül van. A Corona az innováció motorjaként működött a banki és pénzügyi szektorban. Különösen a meglehetősen szilárd bankszektorba költöztek be a digitális stratégiák, mivel a banki ügyfelek használati szokásai egyre mobilabbá válnak; Németországban, Ausztriában és Svájcban a demográfia miatt a bankfiókok belátható időn belül már nem fognak jelentős szerepet játszani. A neobankok és a fintechek új üzletága növekszik, akárcsak az online pénzforgalmi szolgáltatóké.

A munkahelyek fenntartható digitalizálása érdekében az ágazatnak foglalkoznia kell ezekkel a témákkal: Big Data, felhőmegoldások, mesterséges intelligencia (AI), adatbiztonság és folyamatautomatizálás (RPA). a pénzügyi világ mellett a közigazgatási szektornak, az ingatlanszektornak és az áruszektornak is szembe kell néznie ezekkel a feladatokkal.

Itt fontos szerepet játszanak az automatizált folyamatok, amelyek időt és költségeket takarítanak meg, és nagyobb hatékonyságot tesznek lehetővé. Például a chatbotok vagy a robot-tanácsadók az ügyfélkommunikációban és a vagyonkezelésben használhatók. Az olyan digitális megoldások, mint a mesterséges intelligencia, a kockázatkezelésben is felhasználhatók a kockázatok korai felismerésére és minimalizálására.


A digitalizáció lehetséges alkalmazásai a pénzügyi ágazatban

A digitalizáció az elmúlt években a pénzügyi ágazatot is erősen befolyásolta és megváltoztatta. Különösen a banki, biztosítási és befektetési menedzsment területén számos alkalmazási lehetőség kínálkozik a digitális technológiák számára.

a következőkben szeretnénk áttekintést adni a digitalizáció lehetséges alkalmazásairól a pénzügyi ágazatban:

Következtetés

Összességében a digitalizáció a pénzügyi ágazatban is számos lehetőséget kínál a folyamatok optimalizálására, az ügyfélkapcsolatok javítására és új üzleti területek megnyitására. A siker érdekében azonban elengedhetetlen, hogy a digitalizációt stratégiailag közelítsük meg, és mindig szem előtt tartsuk az ügyfelek igényeit. Ennek során fontos figyelembe venni az adatvédelmi és szabályozási követelményeket, valamint gondoskodni a megfelelő informatikai biztonságról.