Please enter a search term:

 • Szociokrácia

  A mprofi AG-val és a Soziokratie-val a hatékony digitális átalakulásért - Gemeinsam. Innovatív. Sikeres.

  Kattintson ide

Szociokrácia

Az egyre inkább digitalizált világban a B2B vállalatok állandó változásban vannak. mprofi Az AG küldetésének tekinti, hogy kísérje és támogassa a vállalatokat ezekben a digitális átalakulásokban. Munkánk és filozófiánk fontos eleme a szociokrácia, egy konszenzuson és egyenlőségen alapuló szervezetfejlesztési megközelítés.

Mi a szociokrácia?

A szociokrácia egy Hollandiából származó fogalom, amely "a társadalom általi uralmat" jelent. A mprofi AG kontextusában a szociokrácia többről szól, mint egy módszertanról. Ez egy holisztikus megközelítés a szervezetek és munkafolyamatok alakítására, amely négy központi alapelvre épül.


A szociokrácia a mprofi AG-nál négy fő alapelvre épül: Körszervezés, konszenzusos döntéshozatal, kettős kötöttség és nyílt választási eljárás.

 • A körszervezet a szociokrácia alapja. Projektek, osztályok, döntések - minden körökben szerveződik. Minden szavazatnak egyenlő súlya van, és minden véleményt értékelnek.
 • A konszenzusos döntéshozatali folyamat nem a többségi döntésekről, hanem a konszenzusról szól. Minden érdekelt fél részt vesz a döntéshozatali folyamatban, és a döntések közös megegyezés alapján születnek.
 • A kettős kötés biztosítja, hogy az információ és a döntések áramoljanak a körök között. Ez elősegíti az együttműködést, és biztosítja, hogy a hatalom és a felelősség megoszlik a szervezeten belül.
 • A nyílt választási folyamat révén a vezetői pozíciók betöltése átláthatóan és inkluzív módon történik. Minden szavazat számít, és a feladatra a legjobb embereket választják ki.

A szociokrácia számos előnnyel jár:

 • Elősegíti a befogadó és demokratikus munkakultúrát, amelyben minden alkalmazott aktívan részt vesz a döntéshozatali folyamatokban. Ez magasabb munkavállalói motivációhoz és elégedettséghez vezet, és javítja a döntések minőségét. A szociokratikus elvek alkalmazásával a döntések a tények és az összes érdekelt fél kollektív megértése alapján születnek, csökkentve a politikai játszmákat és az egyéni hatalomgyakorlást.
 • A szociokrácia továbbá elősegíti a rugalmas és alkalmazkodó szervezeti struktúrát. A körszervezet és a kettős kötöttségek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy gyorsabban reagáljanak a piaci változásokra és a technológiai újításokra. A hierarchia helyett a konszenzusra való összpontosítás szintén elősegíti az alkalmazkodóképességet, mivel lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban reagáljanak a változásokra.

A mprofi AG szolgáltatásainak részeként szociokráciával kapcsolatos tanácsadást, képzést és támogatást nyújtunk. Szakértőink segítenek a vállalatoknak megérteni a szociokrácia elveit és módszereit, beépíteni azokat folyamataikba és struktúráikba, és biztosítani, hogy a szociokrácia előnyeit hosszú távon ki tudják használni.

Csapatunk a szociokrácia bevezetésében kíséri a vállalatokat a kezdeti ötlettől a teljes megvalósításig. Szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel, hogy egyedi megoldásokat dolgozzunk ki, amelyek igazodnak a konkrét igényeikhez és céljaikhoz.


Az agilis munkamódszer számos területen használatos. A szoftverfejlesztésben például gyors és hatékony termékfejlesztést és szállítást tesz lehetővé. A projektmenedzsmentben rugalmas projektirányítást és hatékony erőforrás-felhasználást biztosít. Más területeken, például a marketing, a humán erőforrás vagy az ügyfélszolgálat területén is segíthet az agilis munkamódszer a folyamatok optimalizálásában és az ügyfélközpontúság javításában.

A szociokrácia hatékony eszköz a hatékony döntéshozatal, a munkavállalói részvétel és az alkalmazkodó szervezeti struktúrák előmozdítására. A mprofi AG-nál sikeresen alkalmazzuk ezt a módszert a B2B vállalatok digitális átalakulásának támogatására, és segítünk nekik projektjeik hatékony és eredményes megvalósításában.

Kiterjedt szolgáltatási kínálatunkkal, valamint a kiválóság és az ügyfélelégedettség iránti elkötelezettségünkkel a mprofi AG ideális partner azon vállalatok számára, amelyek készen állnak arra, hogy kihasználják a szociokrácia előnyeit, és a következő szintre emeljék szervezetüket. Célunk, hogy segítsük ügyfeleinket a digitális átalakulás sikeres lebonyolításában és versenyképességük erősítésében az egyre inkább digitalizált világban.