Please enter a search term:

 • Agilis projektmenedzsment

  Fedezze fel az agilis átalakulást a mprofi AG-val - az Ön útja a hatékony növekedéshez és innovációhoz.

  Kattintson ide

Agilis folyamatok kialakítása

A digitális átalakulásban az Ön partnereként a mprofi AG elkötelezett amellett, hogy az Ön vállalkozását a leghatékonyabb és leghatékonyabb stratégiákkal és technológiákkal lássa el. Az agilis módszertanok terén szerzett mélyreható szakértelmünkkel és az agilis folyamatok bevezetésében szerzett tapasztalatainkkal számos iparágban, jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy segítsük Önt az agilis munkamódszer előnyeinek kiaknázásában. Ezzel összefüggésben örömmel nyújtunk Önnek átfogó áttekintést módszertanunkról - az agilis munkamódszerről - és a kapcsolódó szolgáltatásainkról.

Mi az agilis munkamódszer?

Az agilis munkamódszer a szoftverfejlesztés iteratív és inkrementális módszere, amely a rugalmasságra és az ügyfélinterakcióra összpontosít. Lehetővé teszi a csapatok számára, hogy reagáljanak a változó követelményekre és prioritásokra, és folyamatosan magas minőségű termékeket nyújtsanak. A módszer középpontjában az Agilis Kiáltvány alapelvei állnak, amelyek az egyénekre és az interakciókra, a működő szoftverekre, az ügyféllel való együttműködésre és a változásokra való reagálásra összpontosítanak.


Az agilis munkamódszert számos alapvető jellemző jellemzi. Ezek a következők:

 • Iteratív és inkrementális fejlesztés

Itt a projektet kis, kezelhető részekre - úgynevezett sprintekre - osztják, amelyek általában 2-4 hétig tartanak. Minden egyes sprint egy kész terméket eredményez, amelyet bemutatnak az ügyfélnek.

 • Önszerveződő csapatok

Az agilis csapatok funkciókon átívelőek, és különböző szakterületek szakértőiből állnak. Minden csapattag hozzájárul sajátos képességeivel és hozzájárul a probléma megoldásához.

 • Rendszeres ügyfélkapcsolat

A rendszeres visszajelzési körök biztosítják, hogy a termék megfeleljen az ügyfél igényeinek, és a változtatások gyorsan bevezethetők legyenek.

 • Folyamatos fejlesztés

Az agilis munkamódszer központi jellemzője a fejlesztési lehetőségek folyamatos keresése. Ez mind a termékre, mind magára a fejlesztési folyamatra vonatkozik.


Az agilis munkamódszer előnyei sokrétűek. Ezek közé tartoznak:

 • Fokozott hatékonyság

Az iteratív fejlesztés és a csapatok önszerveződése révén a feladatok gyorsabban és hatékonyabban elvégezhetők.

 • Ügyfélközpontúság

Az ügyfél rendszeres bevonása és a változásokra való gyors reagálás biztosítja a magas ügyfélelégedettséget és a jobb termékminőséget.

 • Kockázatminimalizálás

A folyamatos visszajelzések és a rendszeres felülvizsgálatok lehetővé teszik a kockázatok korai szakaszban történő felismerését és minimalizálását.

 • Rugalmasság

Az agilis csapatok gyorsan és rugalmasan tudnak reagálni a változásokra, ami kritikus fontosságú a mai gyors ütemű üzleti környezetben.

 • Innováció

Az agilis munkamódszer ösztönzi az együttműködést és az információmegosztást, ami nagyobb kreativitáshoz és innovációhoz vezet.


A mprofi AG-nál szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy támogassuk az Ön vállalatát az agilis munkavégzés bevezetésében és alkalmazásában. Ezek közé tartoznak:

 • Tanácsadás

Segítünk Önnek felmérni jelenlegi állapotát, és azonosítani azokat a területeket, amelyek profitálhatnak az agilis átalakításból. Célunk egy olyan személyre szabott stratégia kidolgozása, amely igazodik az Ön szervezetének egyedi igényeihez és céljaihoz.

 • Képzés

képzési szolgáltatásaink célja az agilis módszerek és gyakorlatok ismeretének és megértésének elmélyítése. Alap- és haladó tanfolyamokat egyaránt tartalmaznak, amelyek gyakorlatiasak és interaktívak.

 • Megvalósítás

Támogatjuk szervezetét a sikeres agilis átalakuláshoz szükséges folyamatok és struktúrák kialakításában és optimalizálásában. Ez magában foglalja az új szerepek és felelősségi körök bevezetését, a szervezeti struktúrák kiigazítását és az agilis irányítási eszközök bevezetését.

 • Támogatás

Folyamatos támogatást nyújtunk az agilis átalakítás során és azt követően, hogy az agilis munkamódszerből származó előnyök teljes mértékben érvényesüljenek. Ez coaching, mentorálás és folyamatos folyamatfejlesztés formájában valósulhat meg.


Az agilis munkamódszer számos területen használatos. A szoftverfejlesztésben például gyors és hatékony termékfejlesztést és szállítást tesz lehetővé. A projektmenedzsmentben rugalmas projektirányítást és hatékony erőforrás-felhasználást biztosít. Más területeken, például a marketing, a humán erőforrás vagy az ügyfélszolgálat területén is segíthet az agilis munkamódszer a folyamatok optimalizálásában és az ügyfélközpontúság javításában.

A folyamatosan változó világban az alkalmazkodóképesség a siker kulcsa. Az agilis munkamódszer biztosítja azt a rugalmasságot, amely ebben a dinamikus környezetben a sikerhez szükséges. A mprofi AG-nál arra törekszünk, hogy elkísérjük és támogassuk vállalatát ezen az úton. Átfogó szolgáltatásainkkal és az agilis módszerek alkalmazása terén szerzett alapos szakértelmünkkel segítünk Önnek abban, hogy teljes mértékben kihasználhassa az agilis munkavégzés előnyeit, és a következő szintre emelhesse vállalkozását. Alakítsuk együtt a jövőt.